Irsk Vandspaniel

Vi venter stambogsførte hvalpe til sommer 2021 – I må gerne ringe og få en snak omkring racen, så I kan finde ud af om det er en race for jer.

Prisen er 18.000 kr. Der er stambog med fra DKK. Dyrlæge, vaccine og ormebehandling.

Her er hun – en ægte Irsk vandspaniel. Den sjoveste af hele spanielracen, hvis du spørger os – og vi har gennem årene haft en del spaniels. Men den Irske er den mest sjældne af spaniel racen – den sjoveste – ekstremt lærenem – reserveret over for fremmede…men ovenud elskelig når man ikke er fremmed mere.

Og så er hun vores ! Vi fik hende hjem fra England, da der er meget få af dem i europa, og derfor på det tidspunkt, ikke kunne finde en hvalp her i Danmark. Man kan ikke gå med hende uden af folk siger ” Næææ der gå jo en puddel, eller en golden doodle eller Labradoodle.” Men næ næ , dette er ingen af delene, men derimod en omvandrende ægte irsk vandspaniel og klovnehund – som nogen kalder dem. Racen er legesyg, og har en del energi – men kan dog alligevel SAGTENS putte og slappe af i TIMEVIS.

Den beskrives som allergi venlig. Det betyder dog ikke at den ikke fælder – men den fælder ikke jævnt fordelt over hele året, som nogle hunderacer, men mere i et par uger – og så er det slut igen.

Hører I til dem der vil udstille er der mulighed for det. Der er stambog på forældrene, hvor begge deres familier bagud har været udstillet. Vi udstiller ikke selv – kun det der har været nødvendigt for avlsgodkendelse. Vores interesser ligger andre steder end at bruge mange weekender på udstilling – men muligheden er der hvis I ønsker det.

De skal klippes på en speciel påde til udstilling, og det er jeg ikke den bedste til !

Tekst fortsættes i næste spalte øverst.

På et hvalpe billede er det nemmere at se hvordan ansigtet og halsen er naturligt kort – det samme gælder halen.

Vores får derfor de frisure der passer bedst til dem. Betsy får lov til at lade sit gro… hun bliver redt igennem med en bred kam 1 gang ugentligt. Et elastik eller spænde i pandehåret hvis det bliver for langt… og ellers en saks !

Seebach som er vores han, bliver klippet kort en gang imellem … og nyder at han ikke absolut skal reddes en gang om ugen. Pelsen er MEGET nemmere at holde end goldendoodles, da dette er en ensartet pels, og her skal man ikke tænke på at holde ansigtet og halsen fri for filter…det sker helt naturligt…for dér findes den silkeblødeste korte pels. Ganske enkelt GENIALT.

Snuden og foran på halsen og hele halen er naturligt korthåret. i 1100 tallet blev de beskrevet som “The rat tail dog” – da deres haler godt kan ligne lidt en stor rotte-hale.
Her ser i de kommende forældre. Seebach ligger ned, og Betsy sidder.

Størrelsesmæssigt skal I sammenligne med en Golden retriever. Indlæringsmæssigt springer den – efter vores opfattelse – alle grænser. De er nemme at træne… og stædige. De kan bruges både til jagt, agility og spor hvis I ønsker det.

En Irsk vandspaniel vil ELSKE at hjælpe dig. Betsy elsker at hente post, tømme bil med indkøbsvarer … og ikke mindst – give “gaver” hver eneste gang man kommer hjem.

På filmen her ser I at Betsy har kort hale. Det er sket ved en operation, efter en skade hun fik, da hun var et år gammel. Racen har lang hale – korthåret . ( Minder om halen på en boxer, dog med krøller helt oppe ved haleroden.)