Irsk Vandspaniel

Tilbage er kun minderne om de fantastiske hvalpe.

Er i interesseret i en Irsk Vandspaniel, kan I altid ringe eller skrive og høre om eventuelle fremtidige planer, eller om hvor der måske er andre, der har racen.

Irish Water spaniel – Den ældste, den største, den smukkeste renracede spaniel i verden … og så er den allergivenlig.

Bloggen herunder er Fra Betsys hvalpe fra juni 2021. Her kan I følge med I hvordan et 8 ugers forløb med hvalpe har været ved os.

Her er det Betsy. Pelsen danner sig naturligt en “manke” rundt om ansigtet og ansigtet er naturligt kort. Det er meget praktisk, da man aldrig skal klippe fri omkring øjnene, som andre langhårede racer. På billedet her er det tydeligt at se spanieludtrykket, trods den krøllede pels.

Man bestemmer jo selv om ens Irish water spaniel, skal være kort eller langhåret. Faderen til hvalpene sidder til højre på billedet. Han er maskinklippet. Moderen klippes alt efter humør og smag, med en saks !

Der er bestilt rigeligt med foder og rigeligt med saksesæt hjem, til dem af jeg der ønsker at købe det med. Der kommer lidt foder og godbidder med herfra. men Hvis I vil have ekstra foder med til indkøbsprisen, kan I det. det ser I bare på når I kommer. Glæd jer. Jeg tror ikke der kommer så meget mere herfra…. Kun hvis JEG BARE IKKE KAN LADE VÆRE, fordi de lige laver noget totalt cute -noget- agtigt.

Søndag d. 15 august.

Her er det den grå han, der er den eneste der mangler endeligt at blive afsat..

I dag er hvalpene blevet vaccineret og undersøgt. Der var ingen anmærkninger og alle hvalpe var sunde og raske. Stambøgerne er også kommet, så nu mangler vi bare at tiden går, så I kan få jeres hvalp hjem. I skal ikke tage jer af, at jeg på filmen bruger stambogsnavnet. Når hvalpen kommer hjem til jer, giver I den bare det navn I har valgt.

Lisa undersøger hvalpene.

Tirsdag d 10 august

Hvalpen med det orange halsbånd er reserveret på en tænker til Pernille + mand, til på Lørdag. Den grå han hvalp er nu tilbage. ( måske den orange tæve).

Den orange tæve, der er reserveret til på lørdag til Pernille. ( det er hvalpen der er reserveret…ikke mig!!! )
Her er det Turkis Echo – der skal til KBH.

Mandag d. 9 august

Så blev en hvalp mere valgt. Denne gang var det den lavendel farvede tæve. Navnet er ikke helt fundet endnu.

TILLYKKE – I dag lørdag d. 7 august, er de 6 uger gamle.

6 uger gamle.

I dag – fredag. Har der været en familie fordi for at kigge på den blå han. De tænker lige et par dage, og så ved vi om han har fundet en ny skøn familie.

Her er det min søster, niece + mand og deres børn, der eksperimenterer med Betsy´s lydighed.
Nabopigerne kom forbi og vaskede Betsy idag.

I går fredag d. 30 juli, blev alle hvalpene vasket, og bagefter føntørret.

Næsten dagligt får de nu en kam igennem pelsen, så de vænner sig til at få håndteret pelsen.. Hvalpene er i dag lørdag d 31 juli – 5 uger gamle.

Irish water spaniel , præcis 5 uger gammel.

5 uger gammel og på udflugt…

Nu er hvalpene 30 dage gamle – og de fiser rundt … og er lækre !!!!
30 dage gammel hvalp. tirsdag d 27 juli. – den skønneste tillidsfulde smuksak.

Tirsdag d 27 juli.

Denne skønne hvalp er fra hendes første kuld . Som I kan se på billedet er halen helt naturlig kort.

3 1/2 uge gammel.
Jeg har taget halsbåndende af igen, på nær de 3 der er afsat. Det skyldes, at de stadig snasker en del rundt i maden, så de blever mega beskidte. Nu er de derfor taget af og er blevet vasket og kommer på igen, i takt med at hvalpene bliver solgt.
Onsdag d 20 juli. Hvalpene er nu 18 dage gamle.

Så blev det lørdag

.

Der er født 6 piger og 2 drenge, og vi beholder selv 1 tæve. Så der er stadig 4 hvalpe ledige til at komme og få et besøg.

Nu med øjne…. den lukkede dem bare, da jeg tog billedet. Men de er der altså!

Lige lidt hvalpe spam

Her er så en af hvalpene. De ser ens ud allesammen. . De ef nu 3 døgn gamle.
Nabo pigerne + deres veninde, er ved at være fast inventar her i huset.
Her ser I hvordan jeres hvalp blev født.

Her er hun – en ægte Irsk vandspaniel. Den sjoveste af hele spanielracen, hvis du spørger os – og vi har gennem årene haft en del spaniels. Men den Irske er den mest sjældne af spaniel racen – den sjoveste – ekstremt lærenem – reserveret over for fremmede…men ovenud elskelig når man ikke er fremmed mere.

Og så er hun vores ! Vi fik hende hjem fra England, da der er meget få af dem i europa, og derfor på det tidspunkt, ikke kunne finde en hvalp her i Danmark. Man kan ikke gå med hende uden af folk siger ” Næææ der gå jo en puddel, eller en golden doodle eller Labradoodle.” Men næ næ , dette er ingen af delene, men derimod en omvandrende ægte irsk vandspaniel og klovnehund – som nogen kalder dem. Racen er legesyg, og har en del energi – men kan dog alligevel SAGTENS putte og slappe af i TIMEVIS.

Den beskrives som allergi venlig. Det betyder dog ikke at den ikke fælder – men den fælder ikke jævnt fordelt over hele året, som nogle hunderacer, men mere i et par uger – og så er det slut igen.

Hører I til dem der vil udstille er der mulighed for det. Der er stambog på forældrene, hvor begge deres familier bagud har været udstillet. Vi udstiller ikke selv – kun det der har været nødvendigt for avlsgodkendelse. Vores interesser ligger andre steder end at bruge mange weekender på udstilling – men muligheden er der hvis I ønsker det.

De skal klippes på en speciel måde til udstilling, og det er jeg ikke den bedste til !

Tekst fortsættes i næste spalte øverst.

På et hvalpe billede er det nemmere at se hvordan ansigtet og halsen er naturligt kort – det samme gælder halen.

Vores får derfor de frisure der passer bedst til dem. Betsy får lov til at lade sit gro… hun bliver redt igennem med en bred kam 1 gang ugentligt. Et elastik eller spænde i pandehåret hvis det bliver for langt… og ellers en saks !

Seebach som er vores han, bliver klippet kort en gang imellem … og nyder at han ikke absolut skal reddes en gang om ugen. Pelsen er MEGET nemmere at holde end goldendoodles, da dette er en ensartet pels, og her skal man ikke tænke på at holde ansigtet og halsen fri for filter…det sker helt naturligt…for dér findes den silkeblødeste korte pels. Ganske enkelt GENIALT.

Snuden og foran på halsen og hele halen er naturligt korthåret. I 1100 tallet blev de beskrevet som “The rat tail dog” – da deres haler godt kan ligne lidt en stor rotte-hale.
Her ser i de kommende forældre. Seebach ligger ned, og Betsy sidder.

Størrelsesmæssigt skal I sammenligne med en Golden retriever. Indlæringsmæssigt springer den – efter vores opfattelse – alle grænser. De er nemme at træne… og stædige. De kan bruges både til jagt, agility og spor hvis I ønsker det.

En Irsk vandspaniel vil ELSKE at hjælpe dig. Betsy elsker at hente post, tømme bil med indkøbsvarer … og ikke mindst – give “gaver” hver eneste gang man kommer hjem.

På filmen her ser I at Betsy har kort hale. Det er sket ved en operation, efter en skade hun fik, da hun var et år gammel. Racen har lang hale – korthåret . ( Minder om halen på en boxer, dog med krøller helt oppe ved haleroden.)